Green eneri 1 Fremtidens energi i dag !

Kroeis.dk
Vær ikke så langt bagud at du tror du løber forrest!! 

 

Grøn batteri teknologi

Blomst

Offentliggjort  2016

Cannabis, "bedre end graphene": det "grønne" batteri, der kan oplades på sekunder! 

Hvor er politikerne ?

 

Vi hører igen og igen at vi skal have grøn omstilling og hvor godt det vil være med denne omstilling.
Snak snak snak er hvad det er!

Når det kommer til realiteter så forbliver størstedelen kun ren snak. De vil i realiteten slet ikke virkelig grøn omstilling, men kun en halvkvædet vise som solceller og vindmøller, der kun for forbrugeren betyder tillægsomkostninger og udbygning af de konventionelle kraftværker til back up når solen ikke skinner eller vinden ikke blæser eller blæser for meget.

Politikerne gider ikke høre at man kan fremstille enheder der kan generere el døgnet rundt når der er brug for det og i nøjagtigt de mængder der er brug for på det enkelte sted. Man kan endda fremstille uhyre billige lager enheder, men det er tilsyneladende ikke i politikernes interesse.
Det er folkets interesse, men ikke politikernes, så hvem repræsenterer politikerne egentlig? Er der el-monopolerne eller er det folket? Du kan jo selv gætte!

Staengel

Canadiske forskere undersøger brugen af hamp til fremstilling af supercapacitors og om de er i stand til at erstatte og overgå graphene som fremtidig materiale til fremstilling af batterier. Den glade lille plante står stærkere på de mest uventede områder.

Ud over de medicinske fordele ved terapeutisk hash eller det rekreative brug, har et team af forskere fra et lille canadisk selskab fundet, at industriel cannabis kan være til stor hjælp til fremstilling af ekstremt effektive batterier.

Fibre

Faktisk overvejer de allerede dets anvendelse til elbiler. Hidtil har mange forskere arbejdet med graphene, et stærkt, let materiale, lavet med lag af atomers tykkelse, ud fra kul, til at skabe nanosheets med gode resultater når det gælder ledning af elektricitet. På grund af prisen for graphene, og vanskeligheden med at skaffe det, har mange forskere fundet det nødvendigt at finde andre lignende materiale, der ville arbejde som et alternativ, ved fremstilling af batterier og andre teknologier.

Så forskerne har ledt for at finde et sådant alternativ.

Interesseret i området for cannabis, og efter en lang undersøgelse, opnåede holdet af eksperter ved at gennemføre en varme undersøgelse af hampefibre, idet de opvarmede dem i 24 timer ved lidt over 350 grader Fahrenheit (næsten 177 grader Celsius).
På denne måde lykkedes det dem at reorganisere carbon atomerne i planterne, og at skabe meget tynde plader, meget lig med graphene plader. Det menneskelige øje kan ikke se disse plader, men de kan anvendes som elektroder til supercapacitors når de anvendes i dem, sammen med en ionisk væske.

Net

Net 2

Forskerholdet besluttede at se, om det var muligt at fremstille disse plader ud af de bløde hampefibre fra de indre fibre under barken, den del, der normalt ofte kasseres i canadiske industrier, der anvender hamp til tøj, konstruktionsmaterialer til byggeri og andre produkter.

 

Plader

Med disse batterier til energilagring vil der blive opnået meget høj ydeevne og de kan også tåle ekstreme temperaturer. Mens de nuværende genopladelige batterier har brug for at blive fyldt med energi i flere timer, kunne hamp uploade og downloade, elbiler på sekunder, og dermed være en ny og naturlig måde at opbevare energien på.
Ifølge holdet, kunne de enheder, der anvendtes i forbindelse med undersøgelsen, baseret på hamp batterier, producere energi tætheder på op til 12 watt-timer per kilogram, tre gange højere tæthed end der genereres af enheder på markedet i øjeblikket.

A bat  Batteripakker

Desuden kan disse batterier også operere under vidt forskellige temperatur betingelser, fra at frost betingelser til mere end 90 grader Celsius. De vil være mere effektiv og billigere. Canadiske forskere siger, at hamp er meget mere effektiv, og 1.000 gange billigere end materialet afledt af kulstof. Desuden vokser det hurtigt og er let at forarbejde, så eksperter siger, at elektronikbranchen og ikke mindst den økonomiske før eller senere vil begynde at se på hash og den økologiske verden

Forskernes dom er klar. Den elektrokemiske ydeevne af en enhed, baseret på cannabis er lig med eller bedre end enheder baseret på graphene. Den vigtigste fordel er, at elektroderne er fremstillet af bioaffald og at anvendelse af en enkel produktionsproces gør det muligt, at det også er billigt at fremstille.

 

P bil  Elbil

 

Det vigtige er ikke at undersøge energipotentialet af hamp, men at finde ud af, hvordan du behandler den. Tricket er at forstå strukturen af udgangsmaterialet for at forstå hvordan det opnår sine fantastiske egenskaber. Den nye cannabis industri er på vej.

I initial fasen er der allerede videnskabsfolk der har startet virksomhed og er begyndt at fremstille energi lager systemer efter den nye teknologi om end kun I mindre skala.

Den største og vigtigste begrænsning i udviklingen har mindre at gøre med udviklingen af produkterne, men er de juridiske hindringer for brug og fremskaffelse af marihuana i USA og de europæiske lande.

En af mine bekendte der har et større kendskab til graphene baserede produkter end de fleste, har udført en spændende lille test der klart viser potentialet i ikke graphene baseret energilagring.

Han fremstillede to identiske enheder på 50mm x 50mm og 100-150my tykke. Den ene baseret på graphene og den anden baseret på biologisk materiale.
Begge har 0,1g aktivt materiale i sig.
Begge blev ladet med 2,2V for derefter at blive afladet gennem en lille motor.
Graphene enheden brugte ca. 44sec at aflade medens non-graphene enheden stadig efter mere end 1½ time leverede 23mAmp (se blot kurven herunder)
Som det kan ses er man holdt da der er gået over 5400sec hvilket er over 1½ time.

Kurve

Spørgsmålet er egentlig kun hvem der kan og vil bringe politikerne til i langt højere grad at være i overensstemmelse med folkets krav.

 

Lager

 

Selv en produktion af BIO brændsel ville være en kæmpe fordel

Bio fuel

95% renere end fossil brændsel og ingen CO2